måndag 30 augusti 2010

Vardag

Första skoldagen avklarad. Det här känns bra. Fast skolcafeterian är verkligen urkass ur lchf-synpunkt. Jaja, ännu en anledning att ha matlåda med sig.

Dagens inköp: ekologiskt kokosfett! Har velat köpa det länge, och nu hade jag vägarna förbi en väldigt bra affär där de säljer det. Affären heter för övrigt Eat Right och ligger på Dragarbrunnsgatan i Uppsala. De säljer även diverse kosttillskott och ekologiska råvaror, samt matlådor och lättare lunchrätter och snacks med hälso- och GI-inriktning. Sånt gillar vi :)

Hittade spännande veggorecept i senaste numret av buffé och lagade det till M (något modifierat): kidneybönbiffar med sambal och spetspaprika istället för inlagd jalapeno som receptet sa med majsyoghurt och tomatkokt mathavre (istället för matvete). Han påstår att han gärna lever på bönsoppa bestående av burkbönor i buljong och multivitamintabletter, men jag vägrar liksom tro att man inte mår lite bättre om man får mat som kan orsaka en lite njutning och inte bara energitillförsel. Kul att ha någon att testa vegetariska recept på också får jag ju erkänna...

Min middag blev desto enklare, fast förmodligen minst lika god: ett kokt ägg, ett paket hårdstekt bacon, en avocado, lite surkål och en klick majo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar