fredag 20 augusti 2010

Naturromantik

Är ute vid stugan, och det är så underbart. Vaknade och åt, insvept i en filt och med den uppstigande solen bakom åkrar och skogsbryn som utsikt, en supergod omelett. Vanliga grundreceptet (2 ägg, en skvätt grädde, lite salt, stek i smör), och sedan bredde jag mjukost på, och kom nog på den ultimata blandningen: en klick med pepparrotssmak, och en klick med rökt renkött i. Lite färsk mangold och paprikaringar på, och så vika ihop. Massor av kaffe till. Kan det bli bättre? Dessutom uppskattar man sin frukostomelett mer om man sedan måste ta vatten från en dunk och värma i vattenkokare för att kunna diska stekpannan efter sig.

Efter det har det bara varit lycksalighet och lugn. M vaknade och åt sin version av helgfrukost, och efter att gemensamt ha diskat och torkat utomhus gick vi ut för att leta svamp i skogen, för det påstod hans pappa skulle finnas. Vi snubblade omkring i evigheter innan vi insåg att kantareller verkar föredra att växa vid vägkanten/skogsbrynet, och då hittade vi massor! En skitstor karl johan-svamp blev det också.


Vi var väldigt trötta och oplanerade när vi handlade igår efter ankomst med bussen, så lunchen blev lite därefter, fast väldigt god! En del av svampen stektes tillsammans med ett paket bacon (kryddor kändes överflödiga), och så någon sorts bea-aktig grillsås till som vi hittade i kylen. M åt dessutom ris till, och jag åt ett kokt ägg och lite vitkålssallad. Resten av svampen ska jag göra någon mumsig stuvning på till imorgon när det kommer lite folk hit och grillar/äter kräftor.


Utöver svamp finns det en massa äpplen, päron, blåbär, lingon och lite rabarber att tillgå här. Måste ju nästan göra något av det innan vi åker hem. Kanske någon efterrätt till våra icke lchf-ätande gäster?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar