Jag har skrivit hemtenta hela dagen, och då tycker jag faktiskt att det är skönt att laga mat på kvällen. Det är meditativt. Jag gjorde ost- och sesambröd och leverpastej som jag åt till kvällsmat, och nu står en pumpapudding i ugnen. Den är som en amerikansk pumpapaj, fast utan pajskal och socker. Här kommer recepten:
Bröden: gjordes enligt Birgittas recept.
Leverpastejen:
ca 400 g ungnötlever skars i bitar och stektes i smör tillsammans med vitlök och schalottenlök. När levern var genomstekt mixade jag den med stavmixer med lite salt&peppar, en skvätt grädde och mer smör.
Pumpapudding:
En liten butternutsquash skars i ganska stora bitar och lades i en microugnsäker form med lite vatten i botten, och fick stå i micron på högsta effekt i 10 minuter. Sedan gröpte jag köttet ur skalet och mixade det till puré. I purén mixade jag ner 4 ägg, 2 1/2 dl grädde, 2 tsk pepparkakskrydda och 1/2 tsk malen muskot, hällde det i en springform, och nu ska den stå i ugnen i typ 45 minuter, 160°. Tror att det kan vara riktigt gott med lite hårdstekt bacon eller fläsk till den här puddingen. Imorgon ska jag ha en bit i lunchlådan, jämte en leverpastejmacka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar