lördag 16 oktober 2010

Skön lördag

För några veckor sedan när jag och M var ute och promenerade hittade vi en femhundring i en vattenpöl. Bara sådär. Inte en människa i närheten, så det var ju omöjligt att veta vem som precis hade blivit lite fattigare - så vi plockade upp den. Vi bestämde oss rätt snabbt för att göra någonting kul med den i samband med vårt 2-årsfirande, och i början hade vi ett lyxigt restaurangbesök i tankarna. Fast det blir liksom så krystat, så styrt med sånt man gör bara för att det är meningen att det ska vara romantiskt.

Efter lite funderande blev sedeln en utflykt till Stockholm. Den räckte precis till dit- och hemresa, lunch på max (haha, romantik på hög nivå, men deras low carbburgare är faktiskt väldigt god) och en bit närproducerad blåmögelost med kryddig äppelkompott till på Ekoteket. Däremellan strosade vi bara omkring, kikade i intressanta affärer och körde in ansiktet i varandras nackar i rulltrappor. Så skönt att komma utanför uppsalabubblan ibland! Perfekt present.

Väl hemma blev det lammgryta (med lite färska lingon strödda över) till middag. Lammköttet var "grytbitar", det vill säga udda bitar med rätt mycket ben och fett. M var inte superentusiastisk, men jag har saknat lamm. Och jag fick testa benmärg för första gången.

Nu är det yogite på rooibos och plugg som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar